Alvejordet Steinerbarnehage

Alvejordet Steinerbarnehage er en privat barnehage som eies og drives av Stiftelsen Alvejordet Steinerbarnehage.

Barnehagen ble startet i 1983 på Hamresanden. Etter flere år på Hamresanden i leide flerbrukslokaler, meldte trangen seg for å holde hus i egne egnede lokaler. Barnehagen var da så heldig å få en nydelig tomt på Eg, like opp til Baneheia. Her flyttet vi inn i ny barnehage med plass til 20 barn påsken 1988.

Høsten 2006 startet vi opp en ny avdeling «Kvisten» med plass til 8 små barn fra 1-3 år.

Alvejordet steinerbarnehage ønsker å være en "hage" der barneverdenen får lov til å leve i fred. Barna får leke med det naturen har gitt oss, det enkle, men dog så virkningsfulle, kongler, røtter, steiner, trebiter, ull, osv.

Vi tar vare på gamle eventyr, sanger, rim, regler og ringleker.

Vi spiser sunn, næringsrik, økologisk vegetarmat.

Vi lever med i årets rytmer og feirer årstider og høytider med små fester.

Vi voksne har et arbeid å gjøre som i ethvert hjem, barna får være med i det som skjer enten vi lager mat, baker brød, vasker opp, vasker gulv, syr, snekrer eller reparerer ting.

Vi har en hverdag sammen hvor barna lærer livet å kjenne gjennom etter herming

Vi vektlegger:

• Gode og ekte sanseopplevelser
  • En god rytme som bærer oss gjennom dagen, uken og året
  • Et etterligningsverdig miljø
  • Ivaretakelse av barnets fantasi og lek
  • God ernæring